Prešov v PVP proti Constante s lazaretom, Trtík nemá dobrý pocit

13.02.2009 Celý región

Prešov 13. februára (TASR) – Tréner hádzanárov Tatrana Prešov Rastislav Trtík sa bude musieť spolu s tímom slovenského majstra v nedeľu (17. 00) v prvom zápase osemfinále Pohára víťazov pohárov vysporiadať nielen s ...
Hoci Trtík zdôraznil, že súper z Rumunska je zdolateľný, z prípravy na stretnutie nemá dobrý pocit. Dôvodom sú zdravotné problémy domácich hráčov, všetko opôr tímu, členov základného kádra. "Tréningy v priebehu týždňa a hlavne stredajší zápas s Novými Zámkami mali poslúžiť na precvičenie niektorých variantov, lenže... Pekár po chrípke začal s tréningom až minulý piatok a pred týždňom sa v Slovenskom pohári trápil. Veľmi chcel, no lopty mu lietali päť metrov nad bránku. Rovnaká diagnóza 'prepadla' aj Marušáka, modlíme sa, aby bol do nedele úplne fit. K týmto dvom sa pridal Tomáš Mažár, ktorý proti Novým Zámkom síce nastúpil, no nie úplne zdravý. Horšie než on bol na tom Krupa, ten musel ostať ležať v posteli. Kozlov aj napriek zranenej päte síce hrať chce, no o jeho štarte rozhodne lekár. Chýbať bude určite Tumidalský, " vymenoval zeleno-biely lazaret Trtík a pripojil zaujímavú štatistiku: "Za posledný polrok nebolo obdobie piatich týždňov, kedy by sme boli kompletní. " Neskrýval však tiež, že niektorí jeho zverenci sa o svoje zdravie nestarajú ako sa na profesionálnych športovcov patrí. "Stačilo by sa ich spýtať, ktorí sú zaočkovaní proti chrípke a človek by sa dozvedel zaujímavé číslo. "
Kormidelník Tatrana si pozrel niektoré "dévédéčka" zo zápasov Constanty a istý obraz o hre rumunského vicemajstra už má. "Majú výbornú obranu. Štvorica Hejtmánek, Adžič, Soldanescu a Schuch tvorí jej os. Obrovská sila je v jej strednom bloku. Čo prejde cez nich dokážu zachytiť dvaja reprezentační brankári Popescu alebo Stanescu. Srb Adžič dokáže režírovať hru, funguje aj na ľavej spojke. Má skúsenosti, je to kompletný hráč v obrane i útoku. Muresan je šikovný ľavák na pravej spojke, vie vypáliť z desiatich, jedenástich metrov. Na ľavej spojke je veľmi dobrý Csepreghi, má šikovné nohy a dobrý výskok. Chorvát Ivankovič ukážkovo spolupracuje s pivotom Hejtmánkom. "
Prešovu by mohlo zahrať do kariet, že káder hostí tvoria väčšinou "služobne" starší hráči. "Môžeme ich zdolať tempo hádzanou, no netreba sa spoliehať na to, že nebudú stačiť s dychom. Majú medzi sebou aj dravých mladíkov, " varoval Trtík, ktorý sa spolieha aj na podporu fanúšikov. Bez nej si vraj tento duel ani nevie predstaviť. "Diváci s nami musia ísť do toho. Bez nich to budeme mať ťažké. Ak chcú neskôr vidieť v akcii nášho ďalšieho potencionálneho európskeho súpera, nech prídu do hľadiska arény. " Reprezentačná spojka Radovan Pekár má v postupovej matematike jasno: "Šesť, sedemgólové víťazstvo by mohlo pred odvetou v Rumunsku stačiť na celkový úspech. "
Hosťujúci Petr Hejtmánek je prvých českým hádzanárom pôsobiacim v Rumunsku. Pred súbojom s Tatranom vyhlásil: "Generálka nám nevyšla podľa predstáv. V tabuľke desiaty CSM Medgidia sme zdolali iba najtesnejším rozdielom 26:25. Šesť minút pred koncom sme prehrávali o dva góly, z biedy nás vytiahol úspešnou sedmičkou v samom závere náš najlepší strelec Toma. Vzhľadom ku kvalitám Tatrana je pre nás prijateľná v Prešove prehra o tri, štyri góly. " Odveta je na programe 22. februára v Constante.
 

Vyberte región